Kopen en verkopen van websites

Als je een paar goede websites in je bezit hebt, dan kun je een hoop geld verdienen. Je kunt ervoor kiezen om deze website(s) te verkopen. Ook kun je ervoor kiezen om juist websites te kopen en zo een netwerk op te bouwen. Maar wat zijn plaatsen waar jij je site kunt verkopen of een droomsite kunt kopen? In dit artikel gaan wij een antwoord geven op deze vraag. Eerst kijken wij naar Nederlandstalige fora en vervolgens naar Engelstalige.


Nederlandstalige fora

Wil je websites kopen  of verkopen dan kun je het best een bezoek brengen aan Sitedeals.nl. Dit is het best bezochte fora waar je de grootste kans hebt op het kopen van een goede site of het verkopen van je eigen site.

Je kunt hiervoor een gratis een account aanmaken. Na goedkeuring kun je direct aan de slag. Naast websites kun je er ook domeinen, layouts, scripts en teksten kopen / verkopen.  Kortom, veel mogelijkheden om iets te kopen en te verkopen.

Kijk ook eens op marktplaats. Daar worden ook kant en klare websites/webshops verkocht.

Engelstalige fora

Een bekende Engelstalig forum is Flippa.com. Op dit forum zijn veel websites te koop. Kleine websites met weinig bezoekers, maar ook hele grote websites die verkocht worden voor tienduizenden dollars. Iedereen kan er wel iets vinden wat passend is.

Een website met inkomsten kopen

Iemand die zijn website verkoopt wil er natuurlijk zo veel mogelijk geld voor ontvangen. Daarom worden de zaken vaak rooskleuriger voorgesteld dan ze zijn. In dit artikel gaan wij bekijken hoe je erachter kunt komen of de website die je wilt kopen betrouwbaar is. Er zijn een aantal zaken waar je namelijk rekening mee moet houden. Allereerst kijken wij naar de herkomst van het verkeer, de inkomsten en vervolgens de reputatie van de verkoper.

Herkomst van het verkeer

Als de verkoper niet kan aangeven waar de bezoekers vandaan komen, dan is dit al een groot risico. Een betrouwbare teller om verkeer te meten is bijvoorbeeld Google Analytics. Vraag de verkoper of deze teller is geïnstalleerd. Je krijgt dan namelijk een duidelijk beeld van het aantal bezoekers en de herkomst daarvan. Als een website maandenlang veel verkeer heeft uit Google (meer dan 80%), dan weet je zeker dat de bezoekersaantallen stabiel zijn. Ander verkeer kan van links zijn bijvoorbeeld. Dat is een stuk minder betrouwbaar. Stel dat de site waar je link opstaat eruit ligt, dan heb je zelf ook geen bezoekers. Probeer dus een site te vinden die veel verkeer heeft vanuit Google.

Inkomsten

Als de verkoper aangeeft dat de website inkomsten genereert, dan is het belangrijk om te vragen naar bewijs. Je kunt vragen om screenshots, maar meekijken via Teamviewer in het account van de verkoper is nog veel betrouwbaarder. Je kunt dan zien of de website echt zoveel inkomsten heeft zoals beweerd wordt.

Reputatie verkoper

Op sommige fora kun je bekijken wat de reputatie is van een verkoper. Heeft hij/zij al vaker websites verkocht? Wat zeggen andere mensen over hem? Als iemand veel positieve reviews heeft, dan is de kans groter dat je met een betrouwbare verkoper te maken hebt in vergelijking tot iemand met twee negatieve reviews en geen enkele positieve.

 Wij wensen je heel erg veel succes bij het vinden van een goede website met inkomsten. Let op de punten die wij zojuist benoemd hebben. Als je deze aanwijzingen opvolgt, dan heb je meer kans op een betrouwbare website.