Verdienen met partnerprogramma’s

In dit artikel gaan wij bekijken hoe je geld kunt verdienen met het partnerprogramma Tradetracker. Eerst bekijken wij wat je nodig hebt om te kunnen beginnen, vervolgens gaan wij in op de verschillende campagnes en als laatste vergelijken wij Tradetracker met Adsense.

Wat heb je nodig?

Om te kunnen beginnen met je een account nodig bij Tradetracker. Gelukkig is het niet zo moeilijk om deze aan te maken. Naast een account bij Tradetracker heb je ook een website nodig met bezoekers. Als je geen bezoekers hebt, dan zul je niks verdienen. Zorg er dus eerst voor dat je een website hebt met bezoekers.

Campagnes

Als je eenmaal bent ingeschreven kun je de verschillende campagnes gaan bekijken. Er zijn vele bedrijven actief die een campagne hebben lopen, van een kleine webshop tot deKLMof  Wehkamp.

Stel dat je een websites hebt over fietsen, dan kun je op zoek gaan naar campagnes over fietsen. Je kunt vervolgens materiaal toevoegen op je website van de betreffende adverteerder. Meestal zijn er verschillende banners / tekstlinks beschikbaar. Je krijgt de code te zien die hoort bij een bepaalde banner / tekstlink. Deze code kun je toevoegen op je eigen website.

 Als een bezoeker klikt op de betreffende advertentie en vervolgens overgaat tot een bestelling, dan ontvang je een bepaald percentage van het aankoopbedrag. Stel dat iemand een fiets via jou site koopt van 1.400 euro en je ontvangt 2%, dan krijg je 28 euro.

 Zorg ervoor dat je wel materiaal opneemt welke geschikt is voor je eigen website. Als je een site hebt over leningen, is het niet verstandig om er advertenties over fietsen op te gaan zetten. Gerelateerde advertenties verhogen de kans op een klik van de bezoeker en eventueel een bestelling. Je kunt ook vaak een (tekst)link maken welke direct linkt naar een pagina of product wat past bij het onderwerp van jouw site, bijvoorbeeld een specifieke racefiets.

Tradetracker en Adsense

Het grote verschil tussen Tradetracker en Adsense is de wijze van geld verdienen. Bij Tradetracker verdien je per sale, bij Adsense per klik. Wat is nou eigenlijk beter? Vaak verdien je per sale meer dan per klik, maar een klik wordt veel sneller gemaakt dan een sale. Eigenlijk is het een kwestie van uitproberen. Probeer beide mogelijkheden eens uit op je website en ontdek met welke je het meeste verdient.