Geld verdienen op internet

Verdienen met adsense

Het grootste PPC programma van tegenwoordig is Adsense. PPC staat voor pay per click. Je krijgt per klik betaalt. In dit artikel bekijken wij de mogelijkheden die je hebt met Adsense.

Wat heb je nodig?

Om geld te kunnen verdienen met Adsense heb je uiteraard een website nodig. Op deze website moet dan wel enige content staan. Op een website met alleen maar plaatjes bijvoorbeeld mag geen Adsense geplaatst worden.

Naast één of meerdere websites die je nodig hebt is een Adsense account ook een vereiste. Het kan in sommige gevallen een hele tijd duren voordat je Adsense account goedgekeurd is. Ga er dus niet vanuit dat je direct aan de slag kunt.

Advertenties plaatsen

Is je Adsense account goedgekeurd dan kun je direct aan de slag. Na het inloggen kun je eenvoudig advertenties maken. Je kunt zelf bepalen welk formaat de advertentie moet hebben en welke kleuren deze moet bevatten. Na het aangeven van deze zaken krijg je een code te zien. Deze code kun je kopiëren en plakken in de code van je website. Je zet de code neer op de plek waar je wilt dat de advertenties getoond gaan worden.

Hoeveel ga ik verdienen?

Natuurlijk wil je graag weten hoeveel euro je per klik gaat verdienen. Dit is helemaal afhankelijk van het onderwerp van je website en de adverteerders. Het zijn namelijk de adverteerders die jou betalen. Een site over leningen met advertenties van de Rabobank zal per klik veel meer opleveren dan een advertentie van de plaatselijke bloemist. Website over lenen, verzekeringen, aandelen en andere financiële zaken zullen de meeste inkomsten per klik genereren. Hoeveel je per klik krijgt is afhankelijk van de adverteerders en hun budget. Kliks in de financiële branche kunnen al gauw 1-2 euro per klik opleveren.

Tegen de regels

Google is zeer streng als het gaat om Adsense. Klik je bijvoorbeeld op je eigen advertenties, dan heb je een grote kans op een eeuwige ban. Je wordt dan uitgesloten van het Adsense programma en je krijgt geen nieuwe mogelijkheid om je aan te melden. Ook het toevoegen van teveel advertentieblokken op een pagina is niet toegestaan. Er mogen maximaal drie blokken toegevoegd worden op één pagina. Plaats je er bijvoorbeeld 6, dan loop je ook een risico op een ban. Als laatste mag je geen Adsense plaatsen op een 18+ of gok gerelateerde website. Ook dit is tegen de regels van Adsense.

Veel geld verdienen met Adsense

Als je veel geld wilt verdienen met Adsense kun je beter meerdere kleine sites onderhouden. Veel mensen streven naar één grote site waar je 2.000 euro per maand mee verdient. Het is makkelijker om 200 sites te maken die elk 10 euro per maand omzetten. Begin eerst met één website en bouw vervolgens je netwerk verder uit.